Thursday, November 24, 2011

Onderdelen voor de New Wood speelplanken zijn klaar.

Vrijdagavond gaan Thibaut en ik naar Harry van de Liende om de onderdelen voor vijf speelplanken te brengen. Harry gaat uitzoeken wat de beste methode  is om de planken samen te stellen. De werkzaamheden gaan we vastleggen met foto's en een video. Wij willen kijken in hoeverre New Wood bruikbaar is voor het maken van een zelfdragend chassis voor velomobielen.


Hier de doorsnede van de sandwich speelplank. Het kernmateriaal is polystyreen (piepschuim). Deze kern bestaat uit een grote hoeveelheid luchtbolletjes. Doordat deze bolletjes opgesloten zitten, krijgt deze sandwich de eigenschap van een hard opgepompte buitenband.
Plaatselijke belasting wordt door de luchtbolletjes snel verdeeld over een grote oppervlakte, waardoor er minder snel breuk in de triplexhuid ontstaat. De impact met een vulling van een harde schuimsoort is slechter dan bij de piepschuim vulling.

Hier is de waterstraalsnijmachine bezig met het snijden van de tweede dekplaat voor de speelplank.
Het dunne vliegtuig triplex is watervast verlijmd en geeft geen problemen als het nat wordt. Gerard Petersen heeft met Rhino de uitslagen getekend en Arjan heeft de files op een usb stick gezet en samen met de platen bij Sercon gebracht.
Raimond maakt bij Sercon de programma's voor de waterstraalmachine en heeft ook de machine bedient om de onderdelen te snijden.


Raimond met zijn roestvast stalen Chopper.
Het toeval wil dat Raimond zijn hobby met fietsen te maken heeft. Raimond ontwerpt en bouwt roestvast stalen Chopper fietsen. Zijn werkgever Sercon is gespecialiseerd in het verwerken van roestvast staal....zie Sercon en zo is de bal weer rond.

Ik ben enkele weken geleden bij Raimond thuis op bezoek geweest, om meer te horen over zijn hobby. Ik heb toen gevraagd of hij enkele foto's van zijn eerste roestvast stalen Chopper wilde mailen.

Chopper op de vlonder aan de Markermeer kust in Lelystad.

No comments:

Post a Comment