Friday, September 16, 2011

Overleg over de invulling van de vier thema's bij het Velomobiel Seminar.

U ziet hier een klein stukje van het Meerpaalplein in het centrum van Dronten.

 
Ida Sabelis, Paulus den Boer, Ymte Sijbrandy en ik hebben vanmiddag een uitgebreide rondleiding gehad in De Meerpaal. Een gebouw met veel mogelijkheden en geschikt voor kleine groepen tot groepen van 1200 mensen op het grote middenplein. Het viel mij op dat er de laatste tijd veel geïnvesteerd is in verbeteringen en aanpassingen van verschillende ruimtes. De Meerpaal is weer helemaal bij de tijd.

Leisureworld in Dronten, waar Ymte en ik gistermorgen zijn geweest en De Meerpaal hebben beide minstens zoveel mogelijkheden als de stadshallen in Germersheim (Duitsland) waar al heel lang, jaarlijks, de succesvolle Spezie wordt georganiseerd.
Voor de duidelijkheid…… het is niet de bedoeling om eenzelfde type beurs te organiseren als de Spezie of als ons eigen jaarlijkse Cycle Vision.

Het Velomobiel Seminar begint bij het voortzetten van het jaarlijkse Velomobiel treffen dat gehouden werd in Giessen (Duitsland) en gestopt is. Ymte gaat zich inzetten om het treffen uit te breiden met een concert op één van de avonden. Het concert is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in fietsen en eens uitgebreid kennis wil maken met Velomobielen.

Het technische thema zal vooral gericht zijn op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden voor het ontwerpen en bouwen van Velomobielen. De methodes die gedemonstreerd worden passen bij de bescheiden aantallen Velomobielen die momenteel geproduceerd worden, net als de benodigde investeringen hiervoor.

Bij het thema infrastructuur zullen mensen die in die branche werkzaam zijn, uitgenodigd worden om uitgebreid kennis te komen maken met het fenomeen Velomobiel.
Er zal een oproep op www.ligfiets.net  komen voor bezitters van een Velomobiel om een deelnemer van het thema infrastructuur die geen Velomobiel bezitter is onder zijn of haar begeleiding in zijn of haar Velomobiel een rondje op het Meerpaal plein of een rondje op de overdekte vierhonderd baan van Leisureworld te laten rijden. Met dezelfde persoon kan één op één uitgebreid van gedachten worden gewisseld over de mogelijkheden en het gebruik van de Velomobiel.
De eerste ervaringsindruk is belangrijk!

Er komt binnenkort op het ligfiets.net een uitgebreid programma.

No comments:

Post a Comment