Watermolen bij kasteel Hackvoort in de gemeente Bronckhorst |
Relaxed fietsen met mooi weer in een bosrijke omgeving, veel mooiers is er niet. Onze vrienden fietsen op standaard rechtop fietsen en wij op onze eigen GreenMachines. Samen fietsen met rechtop fietsen en ligfietsen geeft totaal geen probleem. Gisteren hebben we meer dan de helft van de rit over zandpaden gefietst ook dat gaat met onze GreenMachines prima.
Voor meer routes zie: hier
Ik heb het over onze GreenMachines, omdat wij tot onze verhuizing naar Lelystad altijd op bedrijfsfietsen van Flevobike reden. Een eigen fiets is een hele vooruitgang. Alles staat altijd goed afgesteld. Het is de fiets pakken en rijden.
Koffiepauze in Almen. Op de lege stoel zat ik...... |
Wij hebben geen bagagedragers op onze Greenmachines laten monteren, maar hebben beide gekozen voor de handige GreenMachine aankliktas met ruim 20 liter inhoud. Met de bijgeleverde draagriem gebruiken wij ze als schoudertas.
Om ruimte in de tassen volop te kunnen benutten en niet al half te vullen met allerlei vaste zaken zoals, gereedschap, plakspullen, reserve banden en andere vaste dingen, heeft Hendrika twee kleine tasje gemaakt voor de vaste spullen.
Na de eerste experimenten heeft ze nog een iets groter tasje gemaakt waar ook de handpomp en een opgevouwen F-Lite buitenband bij in past. Dit tasje hangt precies onder de opbergtas en sluit daar keurig bij aan. Beide tassen hangen achter de stoelleuning en vangen daardoor geen wind. De opbergtas kan eenvoudig weggenomen worden door het ontkoppelen van de snelkoppeling. Je kunt dan ongestoord bij het gereedschap en de plakspullen komen.
Het kleine en grotere tasje voor vaste dingen die je altijd bij je wilt hebben |
Inkijk in de grotere tas. Pomp, 2 binnenbanden, F-Lite buitenband gevouwen, plakspullen, gereedschap en nog enkele vaste dingen. |
Nu wij onze eigen GreenMachines hebben ga je meer nadenken over mogelijke verbeteringen en zoeken naar oplossingen.
Een groot nadeel bij het gebruik van ligfietsen in het verleden was de altijd aanwezige natte zweetplek op de rug. Er is een duidelijke verbetering gekomen door een Ventisit dekje in de stoel te leggen, maar dat kan niet tippen aan de perfect geventileerde rugleuning van spanstoel bij de GreenMachine.
Waar ik nog steeds niet over tevreden was, de slechte ventilatie van de stoelzitting bij de GreenMachine. In de geperforeerde aluminium zitting van de stoel wordt standaard een gesloten schuimen dekje aangebracht. In de winter is dat prima, maar in de zomer als het warm is ga je daar toch zweten en mis je ventilatie. Een Ventisit dekje is daar de oplossing. Ook het zitvlak wordt nu voldoende geventileerd Als blijkt dat het in de winter te koud is, wisselen we het Ventisit dekje om met het gesloten schuim dekje.
No comments:
Post a Comment