Saturday, October 29, 2011

One Off GreenTrike

De toepassing van de Witte wielen op de One Off GreenTrike. De aluminium framebuis, die speciaal ontwikkeld is voor de Oké-ja, is later bij vele andere experimenten en producten gebruikt. Op deze buis kun je van allerlei onderdelen schuiven en eenvoudig vastklemmen.
Alle drie wielen van deze GreenTrike zijn afgeveerd. De trike heeft twee stuurhandels aan de zijkant naast de wielen.
Wij hebben maar één exemplaar gemaakt op bestelling van een klant van ons. Deze foto is gemaakt in 1996. De jongeman op de foto is mijn jongste zoon André.

Hiernaast de binnenkant van het Witte wiel met de hard geanodiseerde trommelrem. De verwisselbare trommel heeft koelribben die tevens voor extra stijfheid zorgen. Let op de fusee besturing met twee kogels die instelbaar zijn om tot een juiste stuur geometrie te komen. De groene stangetjes zijn voor de spatbord bevestiging.
De Double Wishbone ophanging met instelmogelijkheden. De veerpoot met demper is gelijk aan de achterveerpoot van de Alleweder.
De Exploded vieuw van de Oké-ja met de speciaal hiervoor ontwikkelde aluminium extrusie.
Doorsnede aluminium Oké-ja extrusie profiel

1 comment:

  1. Leuk, een tekening van de Oke-ja. Mijn enige 2-wieler die ook bij gladheid nog heel goed te rijden is. Daarom, en vanwege de goed verpakte ketting, mijn winterligfiets.

    Peter

    ReplyDelete