Monday, April 30, 2012

Internationaal Forum over batterij technology


De dag na het bezoek aan Harald Meckelenburg hebben Pieter Hollebrandse en ik het jaarlijkse Entwicklerforum Akkutechnologien van de Battery University in Aschaffenburg (Duitsland) bezocht.
Een goed georganisseerd Forum dat plaatsvind in de Stadshal van Aschaffenburg. Voor mij een goed voorbeeld hoe het Velomobile Seminar in Dronten georganiseerd zou kunnen worden.

Tijdens het Forum werden in de grote zaal lezingen gegeven van 30 minuten, met aan het eind van elke lezing gelegenheid tot vragen stellen. De toegangsdeuren van de grote zaal waren constant geopend, zodat men naar believen kon in- en uitlopen.

In de ruimtes voor de grote zaal bevonden zich de stands van de deelnemende bedrijven die ook de lezingen verzorgden. Op deze manier ontstaat een goede wisselwerking tussen de bezoekers en de presenterende bedrijven.

Dit werd nog versterkt doordat ook het eten en drinken in dezelfde ruimtes plaats vond waar ook de stands zich bevonden.
Iedereen kon hier gebruik van maken.

Parkeren, eten, drinken, bezoek aan de stands, de lezingen en test rijden op allerlei voertuigen op het plein voor de Stadshal was in de prijs inbegrepen.

Een bijna zelfregulerende organisatie, die uitnodigt tot het leggen van vele contacten.
Er gebeurt veel op het gebied van van de batterij technology. Een bijzonder leerzame dag in veel opzichten.
Voortreffelijke kwaliteit eten dat men kon nuttigen in de grote pauze tussen de middag.
Maar ook de hele dag door was er koffie, thee of frisdrank te gebruiken met diverse versnaperingen.

Pieter heeft op het plein voor de Stadshal verschillende E-Bikes geprobeerd.

Beiden hebben we in de elektrische driewiel auto van de Duitse batterij fabrikant BMZ gereden. Het is een twee persoons voertuig, waarbij de personen achter elkaar zitten. Dit prototype wordt gebruikt om nieuwe ontwikkelingen op batterij gebied ook in de praktijk te kunnen testen.
Aanstaande woensdag avond 2 mei is er weer Stamtafel treffen bij Flevobike in Dronten. Een demonstratie met de 3D printer en de lasersnijder van het FabLab Flevoland behoort tot de mogelijkheden.
De deur is om 19.00 uur geopend en je bent bij deze van harte uitgenodigd.

No comments:

Post a Comment