Thursday, April 5, 2012

Raarrrrrrr !!

Gisteravond op het "Stamtafeltreffen", wat overigens steeds leuker wordt, bracht Gerrit Hoff twee kranten (Stentor) mee,...... ja dezelfde Gerrit Hoff die vorig jaar met de GreenMachine en Radical aanhanger vanuit Dronten naar de Noordkaap is gefietst en precies op zijn vijftigste verjaardag een foto heeft laten maken bij het bekende monument.
Vertrek Gerrit Hoff 16 mei 2011

In de zaterdag Stentors schrijft Buurman altijd een column. Tot voor anderhalf jaar terug hadden wij een abonnement op de Stentor en zaterdags las ik altijd als eerste de column van Buurman, humoristisch, scherp, maar vaak heel raak. Verschillende van zijn columns heb ik uitgeknipt en bewaard.

In de Stentor van zaterdag 10 maart stond de volgende column van Buurman:
Raarrrrrr
Je hebt dus dingen die mij geen ene moer interesseren én je hebt heel veel ráre dingen. Ik zie overal dingen, terwijl u met z'n allen doet alsof ze de gewoonste zaken van de wereld zijn.
Enkele willekeurige voorbeelden van rare dingen in het dagelijkse verkeer; ligfietsen. Dat wil zeggen: de mensen die ligfietsen. Ik zeg altijd maar; als je wilt liggen, ga dan niet fietsen. En andersom. Da's gewoon raar. Aanstellerig ook. Zo van: 'kijk mij eens op mijn fiets liggen en een stijve nek krijgen`. Het ziet er niet uit. Als je liggend van A naar B wilt moet je een ziekenwagen bellen. Of de begrafenisondernemer. Maar je gaat niet met zo'n stijvenekkenkop liggend door mijn dorp rijden. Op hoepelen. Normaal doen of omrijden.
Of op zo'n motor met een cabine er op. Zo'n gemotoriseerde kinderwagen kost twintigduizend euro. Koop dan een auto. Heb je vier wielen, lekker warm in de winter, je valt niet steeds om, 't is net zo duur en je rijdt niet voor gek rond. Wat wil een mens nog meer?..........etc........etc.

In de Stentor van vrijdag 16 maart onder de kop; Uw mening,  is de reactie van Gerrit Hoff geplaatst.

Beste heer Buurman, met veel plezier lees ik over het algemeen uw wekelijkse bijdrage aan deze krant. Althans tot zaterdag 10 maart, toen liet u me toch wel even schrikken. Ik moet u namelijk iets bekennen: ik ben zo'n aanstellerige ligfietser...... En wat nog erger is: het zou maar zo kunnen dat ik per ongeluk eens bij u door het dorp ben gefietst en ik begrijp dat u dit niet goed vindt. Mocht dit het geval zijn: excuses daarvoor. Temeer daar ik natuurlijk ook gemakkelijk om had kunnen rijden. Als ligfietser maak je je tenslotte niet druk om een kilometer meer of minder. Je hebt namelijk nooit last van zadelpijn, dove vingers en dove tenen. En nee, ook niet van een stijve nek. Maar dit kunt u natuurlijk ook allemaal niet weten, dat begrijp ik ook wel. Nu wil het geval dat er op 25 maart bij mij in het dorp een ligfietsdag is en zelfs u bent van harte welkom. Ligfietsers bijten echt niet. Integendeel, we zijn meestal best aardig.
Als u wilt is het zelfs mogelijk om een paar ligfietsen klaar te zetten voor u en uw allerliefste vriendin om het gewoon eens te proberen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij uw oude vertrouwde vooroordelen te blijven, dat is mij ook best.
Gerrit Hoff,
Dronten

3 comments:

 1. Leuke en passende reactie, ben benieuwd of ie een fiets komt uitproberen.

  ReplyDelete
 2. Ja Gerrit Hoff schrijft leuk en heeft zich heel netjes gehouden in zijn reactie.
  Ik heb ook de eerste hoofdstukken van Gerrit zijn reisbeschrijving naar de Noordkaap gelezen. Ook heel leuk om te lezen.

  De columns van Buurman zijn in het algemeen leuk, maar daar blijft het dan ook bij, verder moet je van Buurman niets verwachten.
  Afbreken van iets is veel makkelijker dan iets opbouwen.

  vr gr,
  Johan

  ReplyDelete