Sunday, May 13, 2012

Onze nieuwe E-Orca's opgehaald

Afgelopen vrijdag konden Hendrika en ik onze nieuwe E-Orca's bij Flevobike ophalen. Het zijn de eerste Orca's met elektrische ondersteuning. Wij zijn de testrijders. Er wordt van ons verwacht dat we alle ervaringen en eventuele problemen doorgeven aan Flevobike, zodat gewerkt kan worden aan de vervolmaking van het geheel.
Tijdens de eerste rit van Dronten naar Lelystad gelijk maar de E-ondersteuning uitgeprobeerd. Optrekken, stevige tegenwind en de korte steile hellingen, zoals we die in Lelystad overal tegenkomen zijn geen probleem meer.

Gistermorgen (zaterdag 12 mei) om half negen zijn we vertrokken met onze E-Orca's, om naar het Geomatics Business Park in Marknesse te fietsen. Daar was een van de Europa kijkdagen georganiseerd, waar iedereen kennis kon maken met interessante projecten uit de regio.
Op verzoek van de stichting Compo World hebben wij de Orca's daar tentoongesteld om te laten zien wat je met composieten kunt maken. In dezelfde stand liet het Nationaal Lucht en Ruimtevaart Laboratorium hun unieke thermoplastische composiet producten zien. Als derde bedrijf in de stand gaf Almteq demonstraties met het 3D printen van kunststof producten en het 3D scannen van objecten, die vervolgens geprint kunnen worden.

Voor mij erg belangrijk dat ik een vervolgafspraak heb gemaakt met de eigenaren van Almteq om te kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen bij het invoeren van het 3D printen in het onderwijs.

De rit heen en terug naar Marknesse was iets meer 110 km en wij hebben het als een heerlijke rit ervaren.
Al met al, een hele interessante dag!

No comments:

Post a Comment