Sunday, May 13, 2012

Moederdag rit in Flevoland

Vanmiddag met het prachtige Moederdag weer wat extremere hellingen en plekken opgezocht in Flevoland om de E-Orca's te testen.

De Knardijk loopt midden door Flevoland tussen Lelystad en Harderwijk. Op verschillende plekken kun je van de ene kant van de dijk naar de andere kant via behoorlijk steile paden. Prima geschikt om wat testen uit te voeren.

Hier staan we bij de "Tong" die bovenop de Knardijk is geplaatst. Een kunstwerk dat al twee keer ontdaan is van de koperen huid. Deze huid bestaat uit dun koperdraad dat om een metalen skelet gewikkeld is.

Vanaf de A6 is de Tong goed te zien. Ik schat de hoogte van de Tong op meer dan 12 meter.


Een tussenstop gemaakt bij het HaJe Restaurant, dat aan de A6 ligt aan de kant van de " Ooievaars Plassen", om een kopje koffie te drinken.
Aan de overkant van de A6 ligt nog een HaJe restaurant dat grenst aan de "Oostvaarders Plassen".

De Ooievaars Plassen staan bekend om het heldere water en de enorme hoeveelheid grote karpers.

HJ heeft een terras gemaakt dat grenst aan een uitloper van de Ooievaars Plassen.
De karpers zijn blijkbaar gewend dat toeristen regelmatig wat eetbaars in het water gooien, want als je even over de balustrade in het water kijkt, komen binnen de kortste keren de enorme karpers met tientallen aangezwommen.


Jammer dat de "Koffie Verkeerd" meer op een glas warme melk leek dan op Koffie Verkeerd.

Het uitzicht en het gefluit van de vogels doet de mislukte koffie snel vergeten.

Hieronder op de foto zo'n testplek, ....fietsbrug, grof wildrooster, smalle doorgang, klein stuk je rechtuit, scherpe bocht naar rechts en dan steil omhoog de Knardijk op en aan de andere kant steil omlaag met aan het eind weer een scherpe bocht. Wij hebben genoten van deze actieve Moederdag.1 comment: