Tuesday, July 3, 2012

Vorderingen amfibie velomobiel.

Vanmorgen even gekeken bij Shipcenter in Lelystad naar de vorderingen van de amfibie velomobiel van Ebrahims Hemmatnia.
Met deze amfibie velomobiel gaat Ebrahims 2,5 jaar op reis.

Nog nooit reisde iemand langs de evenaar rond de wereld in één en hetzelfde voertuig. De reis voert Ebrahim 35.000 km over water, en 15.000 km over land. In totaal 50.000 km, waarvan elke meter door menselijke kracht afgelegd wordt

De romp is inmiddels voorzien van een aantal lagen koolstof weefsel met epoxy hars. De epoxy hars is aangebracht met behulp vacuum-injectie. Met het vacuum-injectie systeem kan de juiste hoeveelheid epoxy hars aan het koolstof weefsel  worden toegevoegd, zodat de gewicht-sterkte verhouding zo optimaal mogelijk is en er een goede hechting met de schuimstrippen ontstaat.

Inmiddels is ook het dek zover dat dit voorzien kan worden van de nodige lagen koolstof weefsel. 

Voordat dit weefsel aangebracht wordt, wordt eerst gecontroleerd of het dek, dat ook is opgebouwd uit onderling verlijmde schuim strippen net als bij de romp, overal luchtdicht is en waar nodig gedicht wordt met dezelfde lijm als waarmee de strippen verlijmd zijn.

Inmiddels zijn ook de velgen en banden binnen bij Flevobike, waar de wielophanging en aandrijving gemaakt gaan worden. Donald Straathof is de ontwerper van de onderdelen voor het fietsgedeelte.

Morgenavond is het weer de eerste woensdagavond van de nieuwe maand. Vanaf 19.00 uur Ligfiets Stamtafel Treffen bij Flevobike in Dronten.

No comments:

Post a Comment