Thursday, July 5, 2012

E-Velomobiel (Andreas Pooch)

Gezien het aantal reacties op het artikel........ "Wie zijn de kopers van een E-Velomobiel?", is Ymte niet de enige die met deze vraag worsteld.
Vanmorgen stuurde Andreas Pooch mij de onderstaande mail met een aantal links...........


Hallo Johan,
Ymtes Fragen haben mich angeregt:


Hightechseifenkisten
Das Velomobile-Seminar sollte auf der Internationalen Automobil Ausstellung in Frankfurt stattfinden!
Das wäre der geeignete Rahmen, um auf weitere Alternativen aufmerksam zu machen.
Ich finde, die Velomobil- und Liegeradszene bewegt sich immer nur in den eigenen Kreisen. Das ist ein Defizit, wenn man Konzepte näher bringen will, die richtig, zukunftsweisend, gesund, nachhaltig etc sind.
Die Bequemlichkeit eines Automobils, die Komfortansprüche ihrer Nutzer sind Marker für die Gestaltungsqualität und die Nutzungsaspekte die auch Velomobile anstreben sollten. Das ist eine hohe Hürde, die sich heutzutage und zukünftig dank moderner Werkstoffe aber umsetzen lässt. Die Automobilhersteller schlafen aber nicht und bieten schon vielfältige Möglichkeiten an, wenn zum Teil auch noch nur Designstudien.
Solche Fahrzeuge sind meines Erachtens Konkurrenz für Velomobile, zumal man bald Preislagen erreichen wird, die unter denen von Velomobilen liegen wird.Gruß

3 comments:

 1. Ik ben het in ieder geval met Andreas eens dat het tijd wordt dat de ligfiets verenigingen in samenwerking met elkaar meer naar buiten moeten treden om de velomobiel als gezond, universeel en innovatief mobiliteitsproduct beter te promoten.
  Binnen de verenigingen zijn ongetwijfeld vrijwilligers te vinden die met hun eigen velomobiel op verschillende beurzen willen gaan staan. Dit kost een vereniging weinig organisatie en geld. En de velomobiel fabrikanten worden hiermee een beetje ontlast, zij mogen best een steuntje in de rug krijgen. De kans is groot dat hiermee het leden aantal weer wat kan gaan groeien i.p.v dalen.
  Ik meld mij bij deze aan om met mijn E-Orca op de eerst volgende internationale beurs in de stand van de samenwerkende HPV clubs de velomobiel te promoten.

  ReplyDelete
 2. Ik zou graag wat zeggen waar je wat aan hebt maar wordt van alle kanten tegengehouden, niet in de laatste plaats door mijn werk met zeer onregelmatige werktijden en verlof dat allang verbruikt is. Gezien de storm van reacties zal dat voor anderen niet anders zijn. En dan nog weer, onze hele maatschappij is geindividualiseerd en dat is voor velomobielrijders niet veel anders. Je ergens belangeloos voor inzetten is niet meer zondermeer vanzelfsprekend. Men moet enthousiast of betrokken raken en dat probeer je ook.

  Misschien moest ik wel maar eens lid worden van de NHPV zodat ik beter weet wat er zowiezo gaande is. Ik had nog wel overwogen om me op te geven als vrijwilliger voor CV2012 maar ik reed toch liever zelf mee ;-)

  ReplyDelete
 3. Geen slecht idee om lid te worden van de Ligfiets vereniging. Duur is het in ieder geval niet.

  ReplyDelete