Saturday, January 7, 2012

Plywood jeugd velomobiel van Eva Navratil

Afgelopen Cycle Vision reed Pieter Sijbrandy trots rond in de jeugd velomobiel die Eva voor hem gemaakt heeft. Dat zo'n prachtige velomobiel aanslaat bij de jeugd was te zien aan de constante schare van kinderen die achter Pieter aanliepen, in de hoop om er ook even in te mogen zitten.

Ik heb veel bezoekers horen zeggen,.. "die mooie houten jeugd velomobiel zou eigenlijk in productie moeten komen". Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De enige reële mogelijkheid, gezien de hoeveelheid handwerk, zou volgens mij een bouwpakket zijn. Er zijn ook best een paar handige vaders, moeders of opa's te vinden die daar het geld voor over hebben en die zo'n bouwpakket ook keurig in elkaar krijgen.
Met die gedachten heb ik vorig jaar juni Eva gebeld. Zij heeft Hendrika en mij uitgenodigd om te komen eten. Tijdens ons bezoek (zondag 3 juli) hoorden we dat de koop van een ander huis met een grote werkplaats in Swifterbant net rond was gekomen. Dat betekende simpelweg dat Eva en Allert toen wel andere dingen aan hun hoofd hadden dan de jeugd velomobiel.

Inmiddels wonen Eva en Allert alweer een flinke tijd in Swifterbant. De nieuwe betonvloer in de werkplaats, een tijdje een flinke kopzorg van Allert, is klaar. Hun dochter Johanna is op 5 december jongstleden geboren en vorige week stond bij hun huis in Lelystad het bordje "VERKOCHT".
Gisteravond zijn Hendrika en ik bij hen op kindervisite geweest. En natuurlijk is ook de jeugd velomobiel ter sprake gekomen. Eva zou het heel leuk vinden als er een bouwpakket van haar creatie tot stand zou komen.


Gistermiddag had ik al met Nico van Baar gesproken over het bouwpakket van de jeugd velomobiel. Nico runt samen met zijn vrouw de "Trappenmakerij van Baar". Trappenmakerij van Baar was een van de eerste ambachtelijke bedrijven in Nederland die toekomst zagen in de aanschaf van een grote computer gestuurde freesbank. Dit heeft zo goed uitgepakt dat Nico naast het runnen van de Trappenmakerij nu ook tijd kan vrijmaken voor hobby's. Nico wil helpen bij het ontwikkelen van het bouwpakket van de jeugd velomobiel.


Het is heel duidelijk dat het, zakelijk gezien, absoluut niet interessant is om hier tijd in te steken, maar als hobby is het een interessante uitdaging om te zien hoever wij komen en wie zich bij ons aansluit.
Wordt vervolgd.


4 comments:

 1. Geweldig goed idee , De jeugd heeft namelijk de toekomst en die moet bestaan uit minder autoverkeer , dus is het belangrijk om de jeugd op/in de fiets te krijgen.

  ReplyDelete
 2. Interessant.
  Maar laten we Eva wel het goede voorbeeld geven: Het moet zijn "bij HEN" en niet "bij HUN".
  Het eerste is namelijk lijdend voorwerp, het tweede bezittelijk voornaamwoord.
  Mvg Mick

  ReplyDelete
 3. Gerrit,
  Helemaal waar.

  Mick,
  De cijfers voor Nederlands op mijn rapporten zijn altijd aan de lage kant geweest. Goed dat je helpt om op dit soort grove fouten te corrigeren.

  Vr gr,
  Johan

  ReplyDelete
 4. hello
  what a nice woodenfront suspension for the Eva Navratil's velomobile!
  It would be nice to get some precisions about the geometry.
  thks
  Cédric

  ReplyDelete