Friday, December 23, 2011

Mini Windtunnels van het NLR voor het Leonardo onderwijs.


Op 23 september 2011 is bij Flevonice in de gemeente Dronten de aftrap gegeven voor de onderzoeksopdracht...... "Ontwerp een omhulsel voor een ligfiets met een zo laag mogelijke luchtweerstand".
Het is een opdracht voor het voortgezet Leonardo onderwijs in Nederland.
Het NLR stelt 5 tafelmodellen windtunnels in bruikleen aan de scholen, om te bepalen wat het beste aerodynamische ontwerp is. Het gaat hier om 3D schaalmodellen 1 : 11.

Flevobike is gevraagd om de criteria voor de ontwerpen op te stellen en zal mede met het NLR de schaalmodellen beoordelen.
Het Leonardo college uit Dronten (zie....hier.) is één van de vijf deelnemende colleges.

Het zou heel leuk zijn als tijdens het Velomobiel Seminar in september 2012 de burgemeester van Dronten, Aat de Jonge, de winnaar van deze onderzoeksopdracht bekend wil maken. Aat de Jonge is niet voor niets ambassadeur van dit project.
Ik heb gisteren met Jan van Werven van het NLR gesproken en die zei dat Aat de Jonge met oprechte belangstelling heeft staan kijken tijdens zijn demonstratie met de mini windtunnel op de Leonardodag.
Dat is ook eigenlijk niet zo verwonderlijk, als je bedenkt dat de nieuwe burgemeester van Dronten op zijn eerste werkdag op een bijzondere manier het gemeentehuis van Dronten binnen kwam. 
Aat de Jonge had samen met zijn vrouw een ligfiets gehuurd en daarmee reden zij het gemeentehuis van Dronten binnen.
Aat de Jonge is inmiddels ook voorzitter van het district Flevoland van Veilig Verkeer Nederland (VVN).
In de krant van 25 jaar Provincie Flevoland, van woensdag 23 november, vraagt Aat de Jonge om steun van mensen die de handen uit de mouwen willen steken om het verkeer in Nederland veiliger te maken.
Ik ga in ieder geval met Aat de Jonge overleggen hoe wij elkaar kunnen versterken om onze doelstellingen te verwezenlijken.
          

No comments:

Post a Comment