Monday, November 21, 2011

Montage velomobiel bovenkappen met rubber.

Over spiegels gesproken...........


Deze spiegel heeft Mike Burrows ontwikkeld voor zijn lage carbon racer. Ook in de wedstrijd wil hij zien wat er achter hem gebeurd. Aan de onderkant van het vleugelprofiel is een verdikking die aan de onderkant open is. Je kunt dit gedeelte met enige kracht op het stuur drukken en daarna instellen. De klemming is zo stijf dat de spiegel keurig in positie blijft. Als je denkt dat je sneller bent zonder spiegel klik je haar/hem er gewoon af.
Hiernaast het rubber extrusie profiel dat wij hebben laten maken voor de bevestiging van de bovenkappen van de Orca. Het idee komt van Arjan.
Arjan heeft als hobby het restaureren van oude Volvo's. Tijdens het demonteren van de voorruit van een Volvo is het idee ontstaan. Voorruiten van auto's worden met een gelijksoortig rubber gemonteerd.
In principe heb je geen lijm nodig, maar de kappen bij velomobielen zijn zo dun dat je ze gemakkelijk kunt vervormen, waardoor de kap plaatselijk uit het rubber kan gaan. Wij gebruiken voor de zekerheid een beetje montage kit.
Ook bij scherpe hoeken ligt het rubber mooi aan.
 
Wij zijn erg tevreden over de afwerking, de snelle montage en de geluidsdemping.

No comments:

Post a Comment