Sunday, November 6, 2011

Human Powered Karts voor de Europese en de Wereld Jamboree.

In het artikel van 31 oktober op mijn blog stond een foto van het prototype van de Human Powered Kart (HPK). Op de bovenste foto enkele Karts die zover klaar waren dat ermee proefgereden kon worden. In de velgen van de twee fusee bestuurde voorwielen zijn trommelremmen aangebracht. In het artikel van 31 oktober is reeds uitgelegd hoe de constructie van deze kartwielen is.

Voor de Europese Jamboree is een serie van acht stuks gemaakt. Elke HPK is betaald door een sponsor. Op de onderste foto een rij van zeven stuks, compleet met stikkers van de sponsor. Nummer 1 staat niet op de foto die werd reeds gebruikt door de organisatie voor promotie doeleinden.
De HPK's zijn intensief gebruikt tijdens de Europese Jamboree en het jaar daarop tijdens de Wereld Jamboree. Er was een kort en zeer bochtig circuit aangelegd van hout met een afzetting van strobalen.
Niet alleen de jongere scouts hebben plezier beleefd aan de Karts, maar ook de begeleiders waren vaak te vinden in de Karts.

Ik zet de volgende vier dagen geen artikelen op mijn blog, omdat Bram Smit en ik op bezoek gaan bij Miles Kingsbury en bij Mike  Burrows.

No comments:

Post a Comment