Friday, February 15, 2013

Technasium SGL start project 'VeloCar'.

Op 7 februari heb ik twee introductie lezingen gehouden op het Technasium van de Scholen Gemeenschap Lelystad, voor de start van het project 'VeloCar' (mobiliteit dicht bij jezelf)

De officiële benaming van het landelijke O&O Project is:

'Vierwielige city-bike met hybride aandrijving'

De opdracht luidt:
Jullie worden als Industrieel Ontwerper gevraagd om een veilige en stabiele vierwieler met carrosserie  voor 1 persoon te ontwerpen voor Flevobike, die onder meer geschikt is voor woon-werk verkeer, het doen van boodschappen en het vervoer van een kind en bagage. Het concept dient eigentijds te zijn en een breed publiek aan te trekken. Van jullie ontwerp dienen jullie een schaalmodel of 3D-computertekening te maken.

Consumentenonderzoek
De opdrachtgever wil weten wat mensen aanspreekt bij een ligfiets, maar ook wil de opdrachtgever inzicht hebben in wat consumenten weerhoudt om een (overdekte) ligfiets aan te schaffen.
Hou een enquête onder een representatieve groep mensen uit Lelystad e.o. Betrek hierbij de mogelijke ervaring met de ligfiets, de prijs alsmede de indrukken en (voor)oordelen die mensen hebben van de ligfiets. Probeer ook te achterhalen aan welke eisen m.b.t. het aspect 'vervoer' een nieuw te ontwikkelen ligfiets zou moeten voldoen.

Op 21 maart ga ik reageren op de conceptschetsen.
Op 11 april presentatie eindconcept.

Paralel aan dit project loopt een ontwikkel project bij het Fablab Dronten van een bouwpakket van de 'Quarttro'. Dit is een project in samenwerking met Miles Kingsbury, Simon Davids van Macboat.nl, Nico van Baar van Trappenmakerij van Baar en Fabian Krom stage student van HMC vakschool afdeling botenbouw.

Om te laten zien wat mogelijk is met de houten strip methode gaat Fabian Krom beginnen met de bouw van een speciale houten kano in het Fablab Dronten. We gaan de bouw van begin tot eind filmen.
Voor meer informatie over deze kano zie.........Macboat.nl/kano-van-hout.htm


3 comments:

  1. Met heel veel belangstelling, zie ik hier naar uit!!!

    ReplyDelete
  2. Cedarwood Quest.


    http://www.youtube.com/watch?v=6kC2dOeI7QY

    ReplyDelete